Septembre 2013

Enganxada entre Duran i Lleida (CiU) i Jordi Basté (RAC 1)

Baste_Duran

Font: naciodigital.cat, 27 – 09 – 2013

Josep Antoni Duran i Lleida ha estat entrevistat aquest matí a El món a RAC1. En un moment de la conversa, el conductor del programa, Jordi Basté, li ha recordat que temps enrere va afirmar –en un acte intern de partit que va ser gravat per dos militants- que “TV3, el Polònia, el RAC, Convergència i alguns d’Unió estan aplanant el terreny a Esquerra Republicana”.

La resposta de Duran ha estat clara: “Sí, vostè hi ha contribuït i té tot el dret a fer-ho. La resposta del periodista també ha estat punyent: “Si s’ha confós amb el senyor Bassas també s’ha confós amb això avui”, fent referència a un moment de l’entrevista en què Duran ha anomenat Bassas a Basté.

 

Els estudiants de Comunicació cobriran les informacions de la UAB per a La Xarxa

La_Xarxa_03

Font: Comunicacio21, 26 – 09 – 2013

Els alumnes de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona s’encarregaran de cobrir tots aquells esdeveniments del campus que tinguin “interès periodístic” i transformar-los en notícies per a la Xarxa de Comunicació Local. Així ho preveu l’acord de col·laboració signat aquest dimecres pel degà Josep Maria Català, i el conseller delegat de La Xarxa, Francesc Pena.

El conveni també contempla que els estudiants facin pràctiques amb les imatges en brut de les televisions locals i que puguin utilitzar el servei de continguts XN, que aglutina les notícies produïdes per ràdios i televisions locals, i per la mateixa Xarxa. Els treballs resultants d’aquestes pràctiques es difondran a través del canal IP de la facultat, la UAB Campus Mèdia.

Radio Granollers. Nova temporada amb “Matins en Xarxa. Granollers Avui”

Radio_Granollers

Font: montserratponsa.com, 24 – 09 – 2013

Ràdio Granollers ha començat nova temporada amb moltes novetats. La principal és la transformació del Granollers Avui, el magazín matinal i eix vertebrador de la programació de l’emissora.

Nova temporada amb La Xarxa

A partir d’ara, Ràdio Granollers s’afegeix al projecte de la Xarxa de Comunicació Local i forma part de Matins en Xarxa, un magazín creat per la Xarxa amb les aportacions de 16 emissores locals, que s’emet de dilluns a divendres. De 10 a 11h s’emet la primera part del programa amb el presentador Marc Lobato, i d’11 a 14 hores fem la desconnexió local des de Granollers amb informació estrictament local amb Paco Agudo com a conductor.

Aquest nou vincle suma esforços i esdevé Matins en Xarxa. Granollers Avui. Una fórmula que permet disposar de nous espais i el que és més important concebre un espai per a diverses emissores catalanes des de Granollers: Racconto. Cada dilluns (12.30h) i divendres (12.10h) Miqui Puig pren la paraula, es transforma en un personatge diferent i ens explica històries que transcorren per indrets propers. Tot amanit amb bona música. Racconto és l’aportació que fa Granollers a aquest projecte comú d’emissores locals.

En el magazín de Ràdio Granollers sempre trobareu temes d’actualitat tractats profundament amb especialistes i testimonis dels fets que tractem. Cada dia, les connexions en directe des de l’exterior amb Ernest Arén ens ajuden a situar a l’oient en aquella història que expliquem.

Matins en Xarxa. Granollers Avui conserva espais consolidats, però també renova el seu format. Ciutat Esportiva i tertúlies esportives amb Carles Gil i nous col·laboradors; les tertúlies periodístiques presentades Elisenda Cuquet amb periodistes del territori; i la tertúlia política moderada per Montse Redondo amb representants de tots els grups municipals.

També continuen els espais Castells, dirigit per Montse Garriga i Ester Usarralde; Ara estic per tu, un espai pedagògic des d’on Josep Lluís Campoy ens parla de la relació amb els adolescents; i En Xarxa, un espai on Tino López ens posa al dia sobre com avança la tecnologia.

Una de les novetats d’aquesta temporada és El Callat, conduït per Esteve Plantada cada dimarts, a les 12.10h. Un espai literari on podeu descobrir curiositats vinculades a escriptors, noves publicacions, autors, escoltar recitals de poesia… Un espai pensat per als amants de la literatura.

Cada dia el Matins en Xarxa. Granollers Avui acaba amb música amb denominació d’origen del Vallès Oriental. Maria Josep Pérez continua amb Terra de músics, un espai amb entrevistes, actuacions i agenda de les actuacions programades cada setmana a les sales del territori.

Manel Fuentes torna a Catalunya Ràdio

Manel_Fuentes_41

Font: El Punt Avui, 21 – 09 – 2013

El programa Tot gira, de Catalunya Ràdio, amb David Clupés, estrena aquest cap de setmana la nova secció d’humor Problemes domèstics (versió esports), amb el periodista Manel Fuentes. Aquest espai es començarà a emetre avui, dissabte, a les onze de la nit, amb una entrevista a l’exentrenadora de natació sincronitzada Anna Tarrés, en format de roda de premsa, on Fuentes es posarà a la pell de diversos personatges de l’actualitat per fer preguntes a la convidada en clau d’humor. Així, Manel Fuentes recupera la seva faceta d’imitador inspirant-se en el Problemes domèstics –amb guions humorístics sobre l’actualitat política–, que l’any 2011 va obtenir un premi Ondas.

Las bajas voluntarias de Cataluya Radio superan en 15 las pactadas en el ERE

Catalunya_Radio_03

Font: eldiario.es, 21 – 09 – 2013

La aplicación del ERE a las emisoras de la Generalitat -incluido dentro de las medidas que afectan también a TV3- se saldó con un acuerdo que indicaba que antes de tres años debían efectuarse 19 bajas entre trabajadores que a al final del periodo tuvieran más de 61 años. La sorpresa se ha producido al hacer recuento de las personas que se apuntaban a este plan, ya que además del colectivo afectado, otros 15 trabajadores han comunicado el deseo de sumarse al programa y marcharse, lo que situaría las bajas totales en 34, según ha podido saber CatalunyaPlural de fuentes laborales.
Ante la nueva situación el comité de empresa de los medios públicos se ha dirigido a la dirección para averiguar cuáles son los motivos de este insólito deseo de marchar de una parte de los empleados. Cabe recordar que la primera redacción del plan de reestructuración de las emisoras radiofónicas de la Generalitat preveía un total de 58 despidos, de los cuales una cuarentena eran periodistas, una decena técnicos y demás documentalistas, lingüistas, administradores y directivos. Tras las negociaciones se redujo la cifra de personas que tenían que irse forzosamente hasta quedar en 19 personas, que deberían plegarse progresivamente entre 2013 y 2016, justocuando hubieran superado los 61 años.
Pero ni siquiera la fuerte reducción de personas afectadas por la reconversión convenció a los profesionales de las emisoras de la Generalitat, que a la hora de ratificar el pacto el tumbaron por un 49% frente a un 40% de votos favorables – el 9% restante en blanco . Sin embargo, la amenaza de retornar al plan inicial hizo que los trabajadores se repensaran la decisión y aceptaran el plan incluido en el preacuerdo.
Reducción previa de efectivos
Desde ámbitos sindicales se explica que una parte de los que han decidido pedir quedar incluidos en el plan de bajas podrían ser trabajadores que por un año no entrarían en el acuerdo. Lo harían para acogerse a las condiciones pactadas que, en algunos casos, supone entrar en un plan especial con la Seguridad Social que aseguraría las cotizaciones hasta la edad legal de jubilación. Pero lo cierto es que hay otra parte de trabajadores se verían con ánimo de irse, bien por interés en poner en marcha un proyecto propio o para fichar por otras empresas. Sea cual sea el motivo, tras el ERE la desbandada podría empobrecer las filas de una  empresa creada para competir en la primera división de la comunicación.
A todo esto hay que recordar que, en mayo, la dirección de la emisora ya prescindió de la treintena de corresponsales autónomos, la mayoría con dedicación plena, los cuales fueron sustituidos por 14 trabajadores de la redacción, en un polémico cambio de modelo territorial.

‘Generació digital’ de Catalunya Ràdio, premiat pel TIC

El programa Generaci

Font: El Punt – Avui, 20 – 09 – 2013

El programa Generació digital, que dirigeix i presenta Albert Murillo, ha estat guardonat amb el Premi d’Excel·lència en l’Àrea de Comunicació i/o Divulgació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), en l’apartat de ràdio, pel Col·legi d’Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya. El programa de Catalunya Ràdio especialitzat en oci electrònic, jocs en línia i també internet ha estat distingit per l’excel·lent divulgació que fa de les TIC.

Ràdio Sant Feliu (B) empieza este domingo las retransmisiones en directo del Santfeliuenc FC

Radio_Sant_Feliu

Font: esportblanciblau, 20 – 09 – 2013

Ràdio Sant Feliu se estrena este domingo en La Ràpita con la retransmisión  en directo del Rapitenca – Santfeliuenc. Será a partir de las 11:30 horas cuando podréis empezar a disfrutar con todo cuanto ocurra en la Devesa.
La radio municipal acompañará al Santfeliuenc en los 17 partidos como visitante con la voz de Joaquín Rivas y varios colaboradores según el partido. Una noticia excelente que completa un gran despliegue informativo para el debut de nuestro equipo en Tercera División. Además, todos los sábados y cuando el Santfe juegue como local en Les Grases será La Xarxa Ràdio quien se encargue de la retransmisión a través de su red de emisoras municipales.
Recordad, podéis escuchar Ràdio Sant Feliu en el 105.3 FM o a través de Internet eligiendo una de les modalidades de audición. De nuevo tandremos la voz de Joaquín Rivas para vibrar con las mejores historias del mejor
Santfeliuenc de nuestra vida.

“Mi rollo es el Rock” pasa de Ràdio Sant Pere i Sant Pau a Tarragona Ràdio

Mi_Rollo

Font: Maneras de Vivir, 18 – 09 – 2013

Nos vamos a Tarragona Ràdio. Ahí estaremos haciendo Mi Rollo es el Rock todos los lunes de 22 a 24h, en el 96.7 de la FM y online en tarragonaradio.cat.
Después de 11 años de Mi Rollo es el Rock y 13 en Ràdio Sant Pere i Sant Pau, ayer martes 17 de septiembre de 2013 llegó la última edición. Me marcho de mi radio, y lo hago con ganas de avanzar, de hacer que Mi Rollo es el Rock llegue a más gente y, en consecuencia, que el rock crezca en Tarragona y en cualquiera de vuestras casas, allá donde estéis. Agradecido a toda la gente de “mi casa”, olvidé en los agradecimientos al equipo directivo de Ràdio Sant Pere i Sant Pau y ahí va ese afectuoso afecto para Maxi, Eduard, Antonio y Luis Carlos. Más de dos lustros que dejamos atrás… … con un último programa en el que, como no podía ser de otra manera, estuvieron los Apelo banda tarraconense que nos ha acompañado durante todos estos años, una última exclusiva para la radio del barrio, 2 temas de su próximo disco en versión maqueta. Y aparte de eso un buen montón de canciones que de una u otra manera han significado algo para un servidor a lo largo de todo este tiempo. Gracias a todos los que me dejo. Nos escuchamos en Tarragona Ràdio. Esperando que siempre estéis ahí larga vida a esa estrellita pequeñita pero firme llamada rock and roll.

Primeres 11 sortides per l’ERO de Catalunya Ràdio

Catalunya_Radio_01

Font: Comunicacio21, 16 – 09 – 2013

Com a TV3, el passat divendres es van produir els primers acomiadaments per l’ERO de Catalunya Ràdio. En aquest cas van ser onze, sis dels treballadors afectats per criteris d’edat (els que compleixen 61 anys fins al 2016), mentre que els altres cinc s’havien acollit a les baixes voluntàries.

Malgrat el procediment d’acomiadament col·lectiu (PAC) preveia la sortida de 19 treballadors, finalment en seran 34, xifra inferior als 58 del pla inicial de Pricewaterhouse Coopers. El motiu és que, a diferència de TV3, les baixes voluntàries no es bescanvien per acomiadaments forçosos.

Cal recordar que, a principis d’agost, la plantilla de Catalunya Ràdio va rebutjar el principi d’acord sobre l’ERO al que havien arribat els seus representants amb l’empresa. Dies després, es va aprovar en una segona votació, però amb condicions lleugerament diferents.

260.000 descàrregues de l’aplicació per a mòbils de Catalunya Ràdio

Catalunya_Radio_02

Font: El Punt Avui, 16 – 09 – 2013

L’emissora Catalunya Ràdio ha arribat a les 260.000 descàrregues de les cinc aplicacions per a mòbils intel·ligents i tauletes que es van estrenar a l’inici de la temporada passada. L’aplicació principal de Catalunya Ràdio, que permet sentir les quatre emissores del grup, és la més descarregada i arriba gairebé als 165.000 usuaris.


La Xarxa incentiva els programes de ràdio locals més demandats

La_Xarxa_02

Font: comunicacio21.cat, 13 – 09 – 2013

La Xarxa de Comunicació Local ha decidit incentivar econòmicament cada trimestre una desena programes fets per les emissores adherides que hagin superat un mínim de descàrregues a la Sindicada, la plataforma web d’intercanvi de continguts de les ràdios locals. Amb aquesta mesura, es vol garantir la “transparència” en el procés de renovació de l’oferta de qualitat i promoure’n “la competitivitat i la qualitat”.
De setembre a desembre, com a punt de partida de l’entrada en funcionament d’aquest sistema d’incentivació, s’han dividit els espais en tres categories. En la A es proposen deu programes fets per les emissores adherides i coproduïts per la Xarxa. A partir de gener, seran les pròpies descàrregues les que determinaran com queda l’oferta d’aquest apartat.
Aquesta categoria respon a la voluntat de mantenir els programes que figuraven en la graella generalista de la Xarxa la pasada temporada aportats per les entitats adherides.
En la categoria B, la Sindicada allotja continguts fets per entitats adherides i en distribució lliure sense incentiu econòmic, així com programes que figuraven en oferta i que han concretat un nombre mínim de descàrregues.
Finalment, en la Sindicada C es troben els projectes que, per les seves característiques i singularitat, demanden la coproducció de la Xarxa, a més dels espais produïts exclusivament per aquesta i que es consideren d’interès per a les ràdios locals.
Més endavant es preveu fusionar les categories A i B, gratificant econòmicament aquells programes que tinguin un major nombre de descàrregues.

17 emissores locals participen en el programa matinal de La Xarxa

La_Xarxa

Font: comunicacio21.cat, 4 – 09 – 2013

Nova passa en l’aposta de la Xarxa de Comunicació Local iniciada fa un any per donar més protagonisme a les ràdios locals i actuar com a plataforma de continguts per a les emissores adherides. El proper 9 de setembre, s’estrena el projecte Matins en xarxa (de dilluns a divendres, de 10 a 13 h), concebut per “complementar i enriquir” la programació matinal de les emissores locals.
El projecte compta amb la participació de 17 emissores locals, les quals aporten diferents continguts (seccions temàtiques) estructurats de forma modular. El periodista Marc Lobato s’encarregarà de conduir i donar continuïtat als diferents mòduls
durant les tres hores de programa.
Contingut a la carta
Les 17 ràdios emetran el magazín sota la mateixa marca i disseny corporatiu, però cadascuna el podrà personalitzar d’acord amb les seves necessitats, connectant i desconnectant amb la programació troncal gràcies a l’estructura modular. Les emissores de Montblanc i l’Espluga de Francolí compartiran continguts locals, mentre que la freqüència de Barcelona oferirà íntegre el magazín.
Aquesta nova fórmula també suposarà per a les 17 ràdios participants una nova font d’ingressos pels continguts que aporten.
Segons remarca el conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local, Francesc Pena, aquesta temporada el 25% del pressupost es destinarà a continguts ràdios i televisions locals. D’aquesta manera, destaca, es contribueix a la sostenibilitat d’aquests mitjans.
Les 17 emissores participants són EMUN FM Ràdio (Terres de Ponent), Ràdio Granollers, Ràdio l’Escala, Mataró Ràdio, FeM Girona, NouCinc.2 Terrassa, Ràdio Vic, Ràdio Tordera, Ràdio Sant Sadurní, Ràdio Vilafranca, Cugat.cat, Ràdio Arenys, Olesa Ràdio, Vilassar Ràdio, Amposta Ràdio, i Ràdio Montblanc i l’Espluga de Francolí FM Ràdio (aquestes dues comparteixen continguts locals en els seus matinals).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: