Ràdio Cunit emite ‘El Penalti’, un programa de radio en castellano dedicado al Barça

Radio_Cunit

‘El Penalti’ (@ElPenalti2015), un programa de radio en castellano dedicado en exclusiva al Barça, triunfa en la red. Dirigido a
una audiencia tan amplia “como los culés del mundo de habla hispana” y nacido con la voluntad de “hacer frente a los programas
merenguizados de los medios nacionales, los únicos a los que tienen acceso en castellano los barcelonistas de fuera de
Catalunya”, sus creadores compensan con ilusión y pasión azulgrana la falta de medios. Se emite lunes y jueves desde Radio
Cunit y se puede escuchar en internet mediante ‘podcasts’ vía ivoox y spreaker. También en el blog del Barça ‘Pasión por el
Fútbol’. Está dirigido por Miguel Ángel Ruiz y presentado por Dani Piqueras y Miki Nieto.

Arxivat a Uncategorized

Ràdio Taradell organitza aquest diumenge el 2n Mercat dels Gitanos

Radio_Taradell

Coincidint amb el Carnaval, Ràdio Taradell organitza la segona edició del Mercat dels Gitanos, un mercat de disfresses i andròmines relacionades amb el Carnaval però també tot tipus de productes de segona mà. Es farà aquest diumenge, 1de febrer, a la plaça de les Eres entre les 10 del matí i les 2 del migdia. Es preveu que la participació sigui alta davant la bona acollida que va tenir l’any passat i en el qual els firaires en van quedar satisfets i amb ganes que hi hagués noves edicions.

Per participar-hi, només cal presentar-se a la plaça a les 9 del matí, i es faran les inscripcions, que són gratuïtes, i la distribució de les parades. Cada participant disposarà d’un espai de dos metres per muntar la seva parada. Ràdio Taradell fa anys que estudiava la idea d’organitzar un mercat d’ocasió, conegut també com a mercat del trasto en d’altres municipis, i, finalment, l’any passat el va tirar endavant, en col·laboració amb l’Ajuntament, i el fa coincidir amb el Carnaval de Taradell, que serà el dissabte 21 de febrer.

Arxivat a Uncategorized

Convocada la 15a edició dels Premis Ràdio Associació

Imatge

Ràdio Associació de Catalunya ha obert la convocatòria de la 15a edició dels seus guardons, la qual distingirà els professionals i els programes de ràdio en català del 2014. El termini per presentar candidatures finalitzarà el 8 de març. El lliurament dels Premis Ràdio Associació tindrà lloc el 30 d’abril.

Com en les edicions anteriors, s’atorgaran els guardons al programa de ràdio, al programa de ràdio local, al/la professional, a la innovació, i el premi 1924 a l’audiovisual. Amb tot, enguany les bases reforcen les possibilitats de participar en la modalitat d’innovació amb l’objectiu de “valorar tots els projectes i idees que converteixin el mitjà en l’eix central de l’actualitat en les seves diverses possibilitats de transmissió, mitjançant internet, aplicacions o les ones”.

El jurat, com els darrers anys, el presideix Carles Solà i el formen Imma Tubella, Assumpció Maresma, Joan Manuel Tresserras i Jordi Margarit.

Arxivat a Uncategorized

Ràdio Barcelona emet “L’Hora Barcelona” des del Carmel en el 10e aniversari de l’enfonsament

1106817420_850215_0000000000_sumario_normal

10 anys després de l’esfondrament del túnel del metro, els veïns asseguren que les ferides urbanístiques estan curades i que intenten oblidar el malson del desallotjament massiu

Els veïns del Carmel intenten passar pàgina i oblidar tot el dolor que els va provocar l’esfondrament del túnel del metro. Urbanísticament, les ferides estan cicatritzades: l’esvoranc no hi és, en el seu lloc hi ha una plaça urbanitzada de forma provisional, i el metro arriba al barri.

Però cada 27 de gener, quan arriba l’aniversari de l’esfondrament, els més directament afectats recorden el malson que va suposar per a ells haver de deixar casa seva. Alguns per uns mesos i altres, 34 famílies, per sempre, perquè el seu pis es va haver d’enderrocar.

El president de l’Associació de Veïns del Carmel, Fernando González, assegura que els veïns volen mirar cap a endavant. Diu González “que la vida continua, el metro ha estat un avenç per al barri i falta per arreglar la plaça de l’esvoranc”, que deixi de ser un espai provisional.

A l’especial de l’Hora Barcelona que avui s’ha fet des del Carmel, hi ha participat el president de la comissió d’urbanisme i mobilitat del Col•legi d’Enginyers de Camins, Jordi Julià, que va haver de dimitir fa 10 anys perquè ell era el Director General de Transports de la Generalitat en el moment de l’esfondrament. Julià diu que no es va fer res especialment malament, però que el govern tripartit “volia donar una imatge d’exemplaritat que en altres èpoques no s’havien donat”.

A la plaça sense nom on fa 10 anys s’havia ensorrat el túnel del metro, avui hi havia imatges de l’esvoranc que havien col•locat els veïns del barri. I al seu costat, cartells amb referències al 3%, a les comissions que suposadament es cobraven per l’adjudicació de l’obra pública.

Arxivat a Uncategorized

“L’oracle” de Catalunya Ràdio s’emet des de Fitur

Xavier_Graset_15

El programa de Catalunya Ràdio “L’oracle”, amb Xavier Graset, s’emetrà aquest dimecres, 28 de gener, des de Madrid amb motiu de la 35a Fira Internacional de Turisme, Fitur. Aquest certamen, que aplega més de 9.000 expositors de 165 països i espera rebre més de 200.000 visitants, se celebra entre els dies 28 de gener i 1 de febrer al recinte de Feria de Madrid.

Durant el programa, Graset conversarà amb Marian Muro, directora general de Turisme de la Generalitat. A més de comentar l’actualitat, la tertúlia se centrarà sobretot en el sector turístic amb Octavi Bono, director del Patronat de Turisme Costa Daurada, de la Diputació Tarragona; Jordi Blanch, director del Patronat de Turisme Ara Lleida, de la Diputació de Lleida; Francesc Vila, director de Turisme de la Diputació de Barcelona, i Ramon Ramos, director del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona de la Diputació de Girona.

El programa “L’oracle” s’emet de dilluns a divendres, de tres a quatre de la tarda.

Arxivat a Uncategorized

Albert Camus al Radioteatre de Matadepera Ràdio

Matadepera_Radio

Matadepera Ràdio emet el darrer dimecres de cada mes a les 10 del vespre, una nova obra de radioteatre, que es pot recuperar a l’endemà al web de l’emissora. Els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el muntatge musical de Miquel Dalmau, el control tècnic i de gravació: Albert Beorlegui, i la direcció va a càrrec de Maria Glòria Farrés.

Per aquest darrer dimecres de mes s’ofereix “El malentès”, una de les poques incursions de l’escriptor, i filòsof francès Albert Camus, guardonat amb el premi Nobel de literatura i considerat, juntament amb Jean-Paul Sartre un dels principals membres de l’existencialisme. El propi Camus va descriure l’obra com una visió molt pessimista de la condició humana. I de ben segur hi té molt a veure les circumstàncies en les que va ser escrita, a la França ocupada de l’any 1941, quan l’escriptor vivia, a desgrat seu, enmig de les muntanyes del centre de França. Amb aquesta situació històrica i geogràfica n’hi hauria prou per explicar la mena de claustrofòbia que patia l’escriptor i que es reflecteix en aquesta peça.

“El malentès” serà interpretada per les veus de Maria Glòria Farrés, Natàlia Grandia, Santi Rovira i Montserrat Pons.

Arxivat a Uncategorized

Ja pots escoltar RAC1 des del teu Windows Phone

pasiona_RAC1

Coneix al detall tots els programes de la nostra emissora.

Escolta íntegrament els podcasts de cada programa i de les seccions que més t’agradin de les últimes 10 setmanes.

Accedeix a les últimes notícies i actes destacats que t’oferim.

Participa als programes de ràdio enviant des del teu dispositiu un missatge de text, una foto o un vídeo mitjançant l’apartat Espai RAC1.

http://www.windowsphone.com/es-es/store/app/rac1/8216f4cf-1d73-4e58-a0ad-7e5da8dac7a3

Arxivat a Uncategorized