Ràdio Barcelona emet “L’Hora Barcelona” des del Carmel en el 10e aniversari de l’enfonsament

1106817420_850215_0000000000_sumario_normal

10 anys després de l’esfondrament del túnel del metro, els veïns asseguren que les ferides urbanístiques estan curades i que intenten oblidar el malson del desallotjament massiu

Els veïns del Carmel intenten passar pàgina i oblidar tot el dolor que els va provocar l’esfondrament del túnel del metro. Urbanísticament, les ferides estan cicatritzades: l’esvoranc no hi és, en el seu lloc hi ha una plaça urbanitzada de forma provisional, i el metro arriba al barri.

Però cada 27 de gener, quan arriba l’aniversari de l’esfondrament, els més directament afectats recorden el malson que va suposar per a ells haver de deixar casa seva. Alguns per uns mesos i altres, 34 famílies, per sempre, perquè el seu pis es va haver d’enderrocar.

El president de l’Associació de Veïns del Carmel, Fernando González, assegura que els veïns volen mirar cap a endavant. Diu González “que la vida continua, el metro ha estat un avenç per al barri i falta per arreglar la plaça de l’esvoranc”, que deixi de ser un espai provisional.

A l’especial de l’Hora Barcelona que avui s’ha fet des del Carmel, hi ha participat el president de la comissió d’urbanisme i mobilitat del Col•legi d’Enginyers de Camins, Jordi Julià, que va haver de dimitir fa 10 anys perquè ell era el Director General de Transports de la Generalitat en el moment de l’esfondrament. Julià diu que no es va fer res especialment malament, però que el govern tripartit “volia donar una imatge d’exemplaritat que en altres èpoques no s’havien donat”.

A la plaça sense nom on fa 10 anys s’havia ensorrat el túnel del metro, avui hi havia imatges de l’esvoranc que havien col•locat els veïns del barri. I al seu costat, cartells amb referències al 3%, a les comissions que suposadament es cobraven per l’adjudicació de l’obra pública.

Anuncis
Arxivat a Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: