Sergi Vicente presenta el seu projecte per dirigir la televisió i la ràdio locals de Barcelona

Sergi_Vicente_pre01

El periodista Sergi Vicente ha presentat el seu projecte per dirigir la televisió i la ràdio locals de Barcelona. Vicente vol impulsar un nou model en què convergeixin els tres mitjans de la casa, televisió, ràdio i web, per oferir continguts a la carta. A més, vol que la immediatesa, la capacitat d’anàlisi i la proximitat siguin l’ADN de la nova BTV.

Amb una piulada. Així va ser com el periodista Sergi Vicente, aleshores corresponsal de TV3 a la Xina, va saber que s’obria la convocatòria per trobar el nou director de Barcelona Televisió. Amb aquesta anècdota, Vicente ha fet palès el canvi tecnològic que s’ha viscut en els darrers anys, que ha generat noves necessitats en l’audiència. El periodista defensa que aquest còctel obliga a replantejar la tasca dels mitjans per centrar-se a “oferir continguts” i a iniciar una transició del model clàssic de fer televisió a un nou model. Afegeix, a més, que “instal·lar-se en aquest nou model és urgent”.

Sergi Vicente ha detallat aquest nou model que vol implantar a la televisió local de la ciutat: “és un model a la carta en què l’audiència és l’amo que decideix què, quan i com vol consumir continguts”. Les bases d’aquesta nova estructura han de ser oferir informació amb immediatesa, aprofundir en els temes i donar claus d’interpretació i anàlisi, treballar d’una manera transversal amb els tres mitjans de la casa (televisió, ràdio i web) i explotar la vocació de proximitat. Això, assegura, comportarà deixar enrere la graella tal com s’organtizava fins ara i obrir una nova relació amb l’audiència.

En aquesta línia, Vicente ha avançat algunes propostes. Per exemple, vol crear un departament de mitjans digitals, incorporar continguts en llengua anglesa relacionats amb l’entreteniment i reforçar la participació ”perquè els barcelonins se sentin seva BTV”.

Sergi Vicente arriba a la direcció de BTV després d’estar durant una dècada al capdavant de la corresponsalia de TV3 a la Xina, des de la qual ha cobert esdeveniments com els Jocs Olímpics de Pequín o el tsunami al Japó. Abans, però, també va treballar en el món de la comunicació local. El 1994-1995 va ser redactor i presentador d’informatius en pràctiques a Sant Andreu Televisió i el 1999 va començar a treballar com a reporter local a TVE. Amb 39 anys, Vicente és el director més jove que ha tingut mai la televisió barcelonina. BTV va començar a emetre sota la direcció del realitzador Manuel Huerga. Després el van seguir Joan Tàpia, Ricard Domingo i Àngel Casas.

Anuncis
Arxivat a Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: