Ràdio Terra emetra per internet des.de l’1 de setembre

Radio_Terra

Font: Comunicacio21, 15 – 06 – 2014

L’1 de setembre està previst que comenci a emetre a través d’internet Ràdio Terra, un projecte de comunicació popular, autogestionat, horitzontal i descentralitzat, que aposta per la transformació social i que vol dotar l’espai comunicatiu de parla catalana d’un mitjà que el vertebri.

Més concretament, Ràdio Terra vol cobrir un buit informatiu en l’àmbit radiofònic i connectar les diferents veus i realitats socials, econòmiques i culturals dels anomenats Països Catalans, per a la qual cosa ja es compta amb corresponsalies per a cadascuna de les comarques.

A més, els seus impulsors aposten per “descobrir aspectes desconeguts o muts” que no troben espai en altres mitjans, a més de “sumar en la construcció d’un periodisme honest des del punt de vista de la comunicació social, el treball cooperatiu i la vocació de fer-se altaveu”.

Campanya de ‘crowdfunding’ per arrencar

La iniciativa es finançarà a través dels socis, que ja són més de 200, amb quotes de dos euros mensuals. A banda, s’ha impulsat una campanya de micromecenatge (amb aportacions de 10 a 300 euros) per finançar l’estudi central de l’emissora a Reus. L’objectiu és assolir 12.000 euros, dels quals ja se n’han aconseguit més del 40%. Posteriorment, es treballarà per crear una xarxa d’estudis que puguin servir per endegar i donar suport a projectes locals.

La iniciativa, impulsada per un grup de periodistes compromesos, comença amb la cobertura legal d’una associació inscrita per construir el primer estudi i començar la producció informativa. L’evolució del projecte necessitarà més endavant la constitució d’una cooperativa que aixoplugui l’activitat.

A partir del 10 de juliol, un cop finalitzi la campanya de microfinançament, es començaria la construcció de l’estudi a Reus, des d’on es coordinarà el treball de redacció, emissió i connexió amb el conjunt de corresponsals i col·laboradors. Més endavant, durant l’agost, es definiria la programació, es concretarien les diferents àrees periodístiques i s’iniciarien les emissions en proves.

Anuncis
Arxivat a Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: