El cap d’informatius de Ràdio Cunit justifica el seu comentari per la mort d’Isabel Carrasco

Xavier_Martinez_02

Font: segurdecalafell.blogspot.com, 15 – 05 – 2014

Comunicat del responsable d’informatius de Ràdio Cunit:

A vegades, aquell que està acostumat a explicar les notícies, acaba sent notícia. I això és el que m’ha passat aquesta setmana.

Aquest dimecres al matí em llevava veient com, una publicació que vaig fer dilluns al meu compte personal de Facebook, apareixia en una de les pàgines del Diari de Tarragona, acompanyada de les declaracions del Grup Municipal del Partit Popular de Cunit, on criticava el meu comentari, i demanava la meva destitució com a responsable d’informatius de Ràdio Cunit (tot i que a l’article es feia esment a què jo era responsable de l’emissora municipal en sí, cosa que, òbviament, no és així).
Aquesta publicació la vaig fer al voltant de les 18h de la tarda de dilluns, quan tot just es donava a conèixer que havia mort a trets la presidenta de la Diputació de Lleó i del PP a Lleó, Isabel Carrasco.

En un primer moment, els mitjans de comunicació apuntaven a una dona, la que l’hauria matat, presumptament, per temes polítics i socials.

És per aquest motiu, i com a visió crítica personal, que vaig publicar un comentari, acompanyat de la notícia, al meu compte de Facebook, i que cito textualment: “No ho justifico, però el que m’estranya és que això no passi cada dia, amb les polítiques que estan duent a terme…”.

Comentari desafortunat? Potser. En aquell moment, però, i atenent a les primeres informacions que, com deia, relacionaven que l’assassinat podia estar vinculat a les penúries que estava patint la dona que ho va fer, vaig creure que ho havia de dir. I recalco, en cap moment justificava la mort d’aquesta persona per qualsevol motiu.

Però és que veient que són moltes les persones que moren cada setmana, traient-se la pròpia vida, perquè no poden arribar a final de mes, perquè no poden pagar les seves vivendes i són desnonades, perquè no poden accedir a les necessitats bàsiques d’aquesta societat, entre moltes altres llastimoses situacions provocades per les mesures que està aplicant el govern espanyol del Partit Popular, com un no es pot preguntar com no hi ha més gent que es senti desesperada i mati a un polític veient la situació actual política, i més concretament, al Partit Popular?

A aquestes persones no se’ls dedica ni un minut de silenci; a aquesta política que ocupava una quinzena de càrrecs, amb un sou anual d’uns 150.000 euros, i que, fa poc, va desitjar la mort a un company seu de professió, sí que se li n’ha dedicat un arreu de l’estat.

Però com, finalment, ha trascendit que va ser assassinada per afers personals, això ho deixaré de banda, i no vull polititzar més el tema, tot i que, el meu, tal i com ja he dit, és un missatge que crec que no ofèn a ningú, i no és res comparat a d’altres que estan apareixent, sobre aquesta mateixa qüestió, a la xarxa. Uns comentaris que, per cert, des del govern espanyol, volen censurar. Una espècie de “caça de bruixes”.

Alguns diran que, amb aquestes paraules, estic éssent poc objectiu i poc imparcial. Però, què passa quan la persona encarregada de dir les notícies veu que ell n’és el protagonista d’una? Bé s’haurà d’expressar, oi? Doncs jo així ho faig avui, ja que sóc el protagonista, i em demano a mi mateix les declaracions.

El que vull posar en relleu, i aquí va la meva queixa, és que des del Grup Municipal del Partit Popular s’hagi demanat la meva destitució com a cap d’informatius de l’emissora pública municipal de Cunit. Em sento totalment decebut amb aquesta reclamació, i des d’aquí li pregunto al senyor Barquier, si, en algun moment, en les tasques que realitzo a Ràdio Cunit, no he estat objectiu, imparcial o l’he censurat. No cal que em respongui, ja li dic jo: mai. Mai no ho he estat.

I és aquí on vull que, tant ell, com la resta, aprenguin una distinció d’aquells periodistes (o projecte de periodista) que tenim comptes a les xarxes socials: una cosa és un compte PERSONAL i una altra és un compte OFICIAL.

Em fa molta ràbia que s’hagi vinculat el comentari en el meu compte PERSONAL amb les tasques que desenvolupo a Ràdio Cunit, ja que tinc la mateixa llibertat d’expressió que qualsevol altra persona en dir el què penso. Una altra cosa és que opinés a la ràdio, cosa que mai no he fet ni faré.

També em pregunto: de què se m’ha de destituir? Quan tingui un contracte, en parlem. De moment, no disposo de cap contracte per la meva feina a Ràdio Cunit, ja que, actualment, i ni en els gairebé 7 anys que porto a l’emissora, NO COBRO ni un cèntim de les arques municipals per fer tots els espais informatius (que no són pocs) que surten en antena, cosa que m’agradaria que valorés personalment. I això ho dic perquè, tant ell, com la resta de grups municipals, i ciutadans de Cunit en general, tenen els micròfons oberts de la ràdio per dir la seva, no com en d’altres temps…

Així doncs, jo, que estic a Ràdio Cunit “por amor a l’arte”, per vocació, no crec que sigui el que ha de dimitir, sinó algú altre, algú que no va fer bé la seva feina en el seu dia.

Aprofito l’avinantesa, també, per donar les gràcies a l’Ajuntament de Cunit, al donar-me total llibertat en les informacions que transfereixo a través de les ones i d’Internet, sense cap censura i amb total independència.

Un cop més, lamento que el Partit Popular de Cunit s’excusi de la seva mala o inexistent gestió, com ja va fer, fa uns mesos, en una altra ocasió, al·legant que jo “manipulava les informacions de la ràdio”. Trist, ben trist.

Xavier Martínez, responsable d’informatius de Ràdio Cunit.

Anuncis
Arxivat a Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: