Vuit dècades de Ràdio Girona, en una exposició

Radio_Girona_80

Font: El Punt Avui, 23 – 04 – 2014

Vuit dècades donen per a molt. I 80 anys són els que té Ràdio Girona, viscuts entre la República, la Guerra Civil, la dictadura franquista i la democràcia, i emesos des dels seus estudis situats a la Força, la plaça Pompeu Fabra i, actualment, a la plaça Josep Pla. Una exposició, inaugurada ahir a la Casa de Cultura, repassa la seva història.

Ràdio Girona, 80 anys és el títol de la mostra, organitzada per Ràdio Girona-Cadena Ser i la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, que recorre la història d’aquesta ràdio que va començar a emetre el 10 de desembre del 1933 amb les primeres emissions de Ràdio Girona-EAJ38. Dividida en vuit espais, corresponents a les vuit dècades, el fil conductor de la mostra és essencialment cronològic i històric, i són una sèrie de micròfons –un per dècada– els que presideixen les imatges seleccionades per il·lustrar la història de la ràdio.

En aquest passeig evocador no hi falten les primeres locutores (Francina Boris i M. Lluïsa Figa), el quadre escènic complet de la ràdio de la dècada dels cinquanta, programes referencials com ara El Plumier o Ràdio Escolar –que es va fer durant molts anys des d’un estudi instal·lat a la mateixa Casa de Cultura– i fins a una imatge de l’equip actual encapçalada per Iñaki Gabilondo, captada el 12 de desembre de l’any passat, quan el popular locutor va venir per fer el programa Amb tu en commemoració de l’efemèride.

Situat al centre de la Sala Fita, on s’ha instal·lat l’exposició, hi destaca un estudi de ràdio real destinat als alumnes de primària de diverses escoles de la ciutat perquè hi gravin textos treballats a classe sobre la història de Girona dels últims 80 anys. L’exposició es podrà veure fins al 30 de maig.

Anuncis
Arxivat a Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: