Quatre anys sense Ràdio Terrassa

Radio_Terrassa_03

Font: naciodigital.cat, 17 – 02 – 2014

Ràdio Terrassa va deixar el 30 de gener de 2010 d’emetre al 89.4 de l’FM i el 828 de l’AM després de 78 anys d’història, ja que la seva propietària no va renovar la concessió per no generar prou beneficis.

L’emissora havia estat associada durant anys a la Cadena SER fins que es va vendre, al costat de Ràdio Club 25, canal TV20 (Localia Vallès) i el diari ‘Terrassa Societat’, al grup Kiss Fm.

Pels seus micròfons van passar periodistes com Josep Maria Francino, Miquel Calçada i Carles Cuní, entre d’altres. La ràdio, que produïa informatius propis en desconnexió per a l’àmbit estatal i operava com a centre de producció local, va emetre ahir el seu últim butlletí informatiu.

El 13 de febrer és el Dia Mundial de la Ràdio -un dia per celebrar la ràdio com a mitjà, per millorar la cooperació internacional entre els organismes de radiodifusió i per encoratjar, a les principals xarxes i ràdios comunitàries per igual, a promoure mitjançant les ones, l’accés a la informació, a la llibertat d’expressió ia la igualtat de gènere. Com la ràdio continua evolucionant a l’era digital, segueix sent el mitjà amb més audiència a tot el món.

Els orígens de la ràdio a Terrassa es troben ens unes proves que es van fer a l’Escola Industrial l’any 1914, però el vertader impulsor vaser Eudald Aymerich, que va reunir a casa seva, a la Font Vella, els primer afeccionats. Tota la història la podem llegir al blog Records de Terrassa. El 27 de novembre de 1928 va néixer el “Ràdio Club”, que va organitzar concursos de ràdio, va publicar una revista i va fer les primeres emissions a través d’una emissora experimental, anomenada EAR 156.

La primera retransmissió que es va fer en directe des de EAR 156, diuen les cròniques de l’època, que va ser un concert de la Banda Municipal de Terrassa i l’Orfeó de Terrassa que es va fer en honor de Santa Cecília, patrona dels mÚsics, al Teatre Principal. Aquesta emissió es va fer el dia 22 de novembre de 1929.
L’emissora va començar radiant els diumenges i dies festius i només de 9 a 11 de la nit i així va anar passant el temps fins que, al cap de tres anys, el govern central va concedir al Ràdio Club Terrassa la definitiva EAJ 25.

Va ser en un dia de Nadal del 1932 quan es va poder posar en funcionament. La fundació oficial va ser el divendres 2 d’abril de 1933.

Anuncis
Arxivat a Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: